Despre noi

Cu ce se ocupa ECO IT?

Reutilizarea produselor IT devine tot mai populara in companiile din economiile dezvoltate ale Europei, trend manifestat si la noi sub forma echipamentelor refurbished. In acest context, prin serviciul ECO IT importam echipamente folosite 2-3 ani in mediul office din Uniunea Europeana, le remanufacturam si le comercializam in Romania. Echipamentele IT au preinstalte softurile licentiate si beneficiaza de garantie si suport tehnic. 

Dezvoltarea mai rapida a performantelor hardware fata de cresterea cerintelor software face ca uzura morala a echipamentelor pe care le comercializam sa fie nesemnificativa. Necesitatea dezmembrarii echipamentelor IT folosite pierde teren in favoarea reutilizarii acestora sub forma echipamentelor refurbished sau second hand. ECO IT are rolul da a va pune la dispozitie o gama foarte variata de echipamente foarte performante la cea mai buna calitate.

Cea mai mare parte a produselor comercializate sunt echipamente concepute pentru utilizare in mediul office, de catre producatori consacrati precum Hewlett Packard, Dell, Lenovo, Samsung. Acestea difera de gama home datorita catorva caracteristici specifice dintre care putem enumera:


1. Afisajul mat care permite o mai buna vizualizare din orice unghi, fata de afisajul lucios care favorizeaza reflexia imaginii in ecran.
2. Pentru constructia carcaselor se folosesc materiale foarte dure si usoare, rezistente la socuri fizice, cum sunt fibra de carbon si magneziul in detrimentul plasticului specific gamelor inferioare.
3. Echipamentele sunt construite in asa fel incat masura interventiilor specializate pentru buna functionare a acestora sa fie foarte mica .
4. In cazul laptopurilor, tastaturile si touchpadurile acestor produse reprezinta varfurile de gama in materie de rezistenta si sensibilitate.

Echipamentele comercializate de catre ECO IT se impart in 2 mari categorii: Echipamente SILVER REFURBISHED si Echipamente GOLD REFURBISHED.
Diferentele dintre cele 2 categorii pot fi sintetizate in tabelul de mai jos:

Diferente estetice intre gamele de produse SILVER si GOLD Refurbished:

SILVER Refurbished 

GOLD Refurbished